Recepty

Medový kremeš

Potrebujeme:

  • 1 vanilkový pudingový prášok, 0,4 l mlieka, 1 vanilkový cukor, 100g kryštálového cukru, 250g masla a šľahačku.

Postup:

vanilkový pudingový prášok a 0,4l mlieka za stáleho miešania uvaríme na hladkú kašu ( v návode na prípravu pudingového prášku sa väčšinou uvádza, že treba pridať 0,5l mlieka, my však potrebujeme hustú kašu ako základ plnky a preto dáme menej mlieka a viac cukru ). Kašu necháme úplne vychladnúť. Je dôležité, aby bola kaša vychladnutá, inak sa nám v nej maslo zrazí.  Do vychladnutej kaše primiešame zmäknuté maslo. Vyšľaháme si šľahačku.

V balíku sú štyri kusy medových plátov. Zoberieme dva kusy plátov a plát, ktorý bude navrchu, pokrájame na štvorčeky ( alebo na taký tvar, aký budú mať hotové zákusky). Spodný plát natrieme plnkou, na ňu natrieme šľahačku a navrch poukladáme nakrájané štvorčeky, podľa ktorých pokrájame nakoniec celý zákusok.

Môžete použiť klasické medové pláty, dobošové pláty, medové pláty s orieškovou príchuťou, alebo novinku, medové pláty s kakaovou polevou. Pri týchto plátoch je vrchný plát obliaty čokoládovou polevou, takže povrch už nemusíte zdobiť. Nezabudnite, že plát poliaty čokoládovou polevou treba krájať horúcim nožom, aby sa čokoláda nepolámala.

Môžete použiť akýkoľvek puding. prášok, záleží od Vašej chuti a do plnky môžete pridať kakao, oriešky, kúsky ovocia a podobne.

Sladkú Veľkú Noc Vám praje firma GERAS.

Vaše postrehy a recepty radi uvítame na adrese: geras@mail.telekom.sk

Podobné recepty